LCHF

Okej slänger väl upp lite LCHF här med då. Fett+Protein.

Gjorde precis en köttfärslimpa, vilket jag aldrig gjort. Har inte gillat köttfärslimpa
något vidare innan. Förutom min mammas och den är super god, vilket denna
med var tycker jag! Och denna innehåller inga kolhydrater, enligt Shapeup så
det litar jag på. Så länge jag lägger ut någon mat så slår jag samman alla
kalorier i en maträtt och delar upp dem på antalet portioner.
 



Jag vill uppskatta denna sats till 10-14 portioner så jag räknar på 12..
Jag räknade på tio först men denna var verkligen mättande så jag klarade bara
av att äta en skiva. ( ca 1cm bred ) Så jag tänkte att jag skulle lägga på lite efter det.


Utifrån vad jag hade så behöver du följande;

555g Nötfärs / 1304
(Den jag hade var det 20% fetthalt i men det finns lägre och
om du vill göra denna på lägre fetthalter så går det, jag gjorde det för att
det var det enda jag hade hemma)
115g Äggvita / 46
180g Vit kål / 36
82g Vit Lök / 26
20g Feta ost / 54
(Utan olja, om du går på LCHF går det bra att ha ost i olja!)

Jag använde mig utav lite färsk basilika och oregano. 2 klyftor vitlök, Flingsalt
och peppar.

1462 Kalorier / 10 =146,2 kalorier.
 
Sen hade jag i allt i min matbredare för att göra en smet av det hela. Något jag
ska tänka på att göra nästa gång är att lägga i kålen en kortare tid och efter
allt annat tror det kan bli lite godare så :-) In i ugnen på ~175c i 50
minuter.

Om man vill kan man göra en sås på skyn, jag provade för
skojsskull.Hällde bara upp i en gryta och tillsatte lite grädde och sojasås.
Tyckte den blev ganska god faktiskt.

Till min köttfärslimpa hade jag lite  Zucchini som jag haft i ugnen på eftervärmen. 
Blev jätte saftigt och gott med lite flingsalt på.